Където се среща благополучието

Как да се отървете от бръчките по естествен път – домашни средства

Появата на бръчки по лицето е състояние, което кара много хора да бъдат недоволни, но най-вече жените. Истината е, че има и силна липса на знания за това кога и как трябва да започнем да се грижим за кожата на лицето си, за да избегнем преждевременните бръчки. За да направите това, има някои насоки, които трябва да вземем предвид, например какъв тип кожа имаме и възраст. Преди всичко, целта винаги трябва да бъде да осигурим на кожата си грижа и включване на хранителни вещества и витамини, необходими за всеки момент.

Някои експерти посочват, че от 20-годишна възраст трябва да започнем да използваме някои специфични продукти и процедури за почистване, които ни позволяват да поддържаме младежки вид на кожата си, тъй като с течение на времето кожата ни прогресивно се променя и започва да губи гладкост, еластичност и твърдост.

След това искаме да споделим с вас как да премахнете бръчките по естествен път, като използвате някои домашни средства и препоръки, които помагат за подобряване на външния вид на кожата.

Как да се отървете от бръчките по естествен начин

Как да предотвратим появата на бръчки?

Преди да споделим някои средства, които помагат за премахване на бръчките по естествен път, можем да видим някои препоръки, които ни позволяват да предотвратим признаците на стареене по лицето.

Бръчките по лицето и мимическите линии могат да се появят без видима причина в много ранна възраст, но има няколко причини, които могат да причинят несъвършенства по лицето, които ни карат да изглеждаме по-възрастни, отколкото сме в действителност.

Например, някои хора се мръщят чрез някои изражения на лицето, това за нашата кожа може да не е добре, тъй като допринася за образуването на преждевременни бръчки. От друга страна, генетиката също играе важна роля. Типът кожа, който имаме, е условие за появата на бръчки. 

Ако имате суха кожа, може да сте по-податливи на мимически бръчки, които се появяват на лицето ви, същото се случва и с бяла или светла кожа, тъй като този тип дерма обикновено е по-податлива на външни фактори, които увреждат кожата. Поради тази причина персонализираната рутинна грижа за кожата може да бъде ключова за избягване на появата на преждевременни бръчки.

Друга причина за появата на преждевременни бръчки е постоянното излагане на лицето на слънце. Слънчевите лъчи могат да причинят твърде много щети на кожата ни. Тъй като могат да се появят тъмни петна, изгаряния, дрехи, наранявания и други щети, които благоприятстват появата на преждевременни бръчки.

преждевременни бръчки домашни средства

рутинно ежедневно почистване

Дерматологичните научни изследвания подчертават колко е важно да имаме рутинна грижа за кожата на лицето, за да забавим стареенето и появата на бръчки, петна, отпуснатост и други несъвършенства. Добрият план за красота не се състои в прилагането на много козметични продукти, нито в инвестирането на големи суми пари. Състои се от прилагането на някои прости и постижими навици.

Добрата рутинна процедура за почистване на лицето трябва да бъде сутрин и вечер, това ще ви позволи да се борите със замърсяването и да стимулирате ексфолирането на мъртвите клетки. За целта се препоръчва използването на изключителна кърпа за целта, използването на химически материали трябва да бъде изключено. Също така не се препоръчва рязкото изсушаване на кожата, а с нежни масажи.

Хидратация

Хидратацията на кожата е необходима за поддържането й в оптимални условия, спомага за защитата й от външни агресии, които причиняват бързо стареене. За да сте сигурни, че кожата е хидратирана, е необходимо да приемате достатъчно течности, особено когато е горещо. И от друга страна, използването на директни овлажняващи приложения върху кожата може да бъде ефективно.

Хранене

Нашето хранене има пряко влияние върху нашето здраве, а също и върху нашата красота. Външният вид на нашата кожа може да отразява това, което ядем и храните, които включваме в диетата си. Здравословната диета, която включва много хранителни вещества и витамини, може да помогне за предотвратяване на появата на бръчки по лицето и да ни даде деликатен външен вид. Добрата диета ще насърчи здравето като цяло, но също така и кожата.

5 природни средства за премахване на бръчки

Използване на етерични масла

етерични масла за мимически бръчки

Използването на масла върху кожата е препоръчително естествено средство за премахване на мимическите бръчки. Сред препоръчителните са кокосовото масло за мазна кожа, маслото от жожоба за смесена кожа и маслото от мускус за суха и зряла кожа. Маслата се препоръчват, за да осигурят на кожата овлажняващи и естествени хранителни вещества, които позволяват изглаждане на кожата и я поддържат свежа.

Прилагане на естествени кремове против бръчки

натурални и ефективни кремове против бръчки

Кожата трябва да се третира според нейната възраст. Например младата кожа между 20 и 30 години не е същата като кожата между 50 и 60 години. Младата кожа има по-бавен клетъчен обмен и това е моментът, когато бръчките се появяват, вместо да изчезнат. Затова на тази възраст е препоръчително да започнете да използвате кремове, емулсии, формули, богати на витамини и антиоксиданти с активни минерали. В млада възраст работата по превенция е много важна за забавяне или предотвратяване на появата на бръчки.

От друга страна, когато навършите 40 години, например, може да е твърде късно да премахнете фините бръчици, защото те вече започват да се появяват, особено в зоната около очите. На тази възраст трябва да се използват кремове против стареене, с цел борба с вече наличните бръчки.

Използване на маски

маски за лице против бръчки

Натуралната и домашно приготвена козметика придоби голяма популярност поради много причини като цена, ефективност, бързина и други. Благодарение на многото естествени съставки, до които можете да се докопате, има много различни видове маски за премахване на бръчки, които можете да направите. Основните му предимства са насочени към премахване на замърсяванията от кожата, активиране на ексфолиация, подпомагане за подобряване на хидратацията и други аспекти, които допринасят за постигане на стегнатост и гладкост на кожата. Някои от най-популярните звездни съставки в маски за лице за премахване на бръчки са:

  • Краставица.
  • Медна пчела.
  • Овесена каша.
  • Ориз.
  • Зехтин.

Лечебни растения

лечебни растения за бръчки

Благодарение на силата, която природата има, има някои билки и растения за постигане на ботокс ефект по естествен път според свойствата, които притежават. В допълнение към терапевтичните приложения в здравеопазването, те също имат разкрасяващи свойства за премахване на мимически линии, бръчки по лицето, акне и други ефекти, причинени от възрастта върху кожата. Сред най-популярните растения са:

  • Хибискус.
  • цитронела.
  • Глухарче.
  • Шипка.

Колаген и хиалуронова киселина против бръчки

Комбинацията от колаген и хиалуронова киселина за кожата стана много популярна в добавките против стареене. Различни проучвания показват, че и двете молекули, консумирани по правилния начин, могат да подобрят хидратацията, да премахнат несъвършенствата и да подобрят външния вид на кожата. Прилагането му е ефективно и се препоръчва за премахване на бръчки по кожата, устните, челото, веждите, очите и дори по шията и деколтето.

Такива елементи могат да се приемат чрез орално и локално приложение чрез хапчета, капки, серуми, кремове, гелове, емулсии и други. Препоръчва се внимателно да прочетете състава на такива продукти и да се уверите, че са направени от органични съставки, за да избегнете неблагоприятни ефекти върху здравето и кожата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *